Geen categorie Verburg Capital en Beyond Wood bekrachtigen samenwerking

Verburg Capital en Beyond Wood bekrachtigen samenwerking


Op 7 november jl. hebben Jan Verburg  en Wilfried Martens van Beyond Wood hun handtekening gezet onder de investeringsovereenkomst. Beide bedrijven bewijzen hiermee dat zij vertrouwen te hebben in een circulaire toekomst voor de bouw. Verburg Capital toont haar visie voor duurzaamheid door te investeren in pioniers in biobased bouwmaterialen. Coöperatie Beyond Wood is een startup productiebedrijf in hoogwaardige, biobased en volledig circulaire bouwmaterialen.

Riejanne Verhoeks reikt de overeenkomst ter ondertekening uit aan Jan Verburg en Wilfried Martens.

Beyond Wood is opgericht door Wilfried Martens. Wilfried streeft naar werken en leven in balans met de natuur. Dat geldt voor het start-up productiebedrijf, waarin laagwaardige reststromen van hout worden omgezet naar hoogwaardige bouwmaterialen en plaatmaterialen. Dat geldt ook in zijn samenwerking met medewerkers en stakeholders. “Ik wil dat iedereen die een onmisbare bijdrage levert aan onze start-up, ook echt onderdeel is van ons groeiproces”, aldus Wilfried. “De natuur bewijst dat samenwerken en een sterke verbinding niet alleen meer kracht geeft, maar ook een langere levensduur. Dat werkt ook in samenwerken en partnerships zo”.

Wilfried heeft tijdens de opstartperiode van Beyond Wood ervaren dat streven naar balans met de natuur en samen bouwen aan een toekomst, steeds de juiste mensen op zijn pad bracht. Na een intensieve periode, waarin met een klein team werd gebouwd aan het business plan, kwam hij in contact met Riejanne Verhoeks van Zaqelijk. “Riejanne is vol passie met ons business plan aan de slag gegaan. Ze legt verbinding met de potentiële partner, daadkrachtig en geeft vertrouwen in de toekomst”. 

Ook de samenwerking met Business Centre Treeport (BCT) past in het streven om samen met partners krachten te bundelen. Het Experience & Excellence Centre van BCT is voor Beyond Wood de ideale plek om de mogelijkheden voor samenwerking met de boomteelt te onderzoeken. Reststromen van uitgezet plantgoed kunnen de ideale grondstof voor biobased bouwmaterialen zijn.

Remco van Dessel van Business Centre Treeport
Remco van Dessel van Business Centre Treeport

In de komende maanden gaat Beyond Wood zich volledig concentreren op het opbouwen van haar productielijnen, het inkopen van de juiste biobased grondstoffen en het optimaliseren en certificeren van het eindproduct; een volledig circulair gevelpaneel. Wilfried; “Wij zoeken architecten en bouwbedrijven die met ons een proeftraject met onze gevelpanelen willen starten. Heb je interesse stuur dan een mail naar info@beyondwood.nl”.

Related Post