Over ons

Beyond Wood is een productiebedrijf (B2B) dat laagwaardige reststromen van hout omzet naar hoogwaardige bouwmaterialen en plaatmaterialen. Wij willen bijdragen aan een betere wereld voor toekomstige generaties. Wij geloven dat de oplossingen te vinden zijn in de natuur om ons heen. Onze aarde heeft zoveel kennis. Wij willen die kennis inzetten om reststromen van kort-cyclisch hout, plantenvoedingsstoffen en plantenextracten, in een industrieel proces om te zetten in biobased bouwmateriaal.  


Founder | Beyond Wood

Wilfried Martens | Beyond Wood

Beyond Wood is gestart door Wilfried Martens. Hij is continu op zoek naar een gebalanceerde en meer milieuvriendelijke manier van werken. In zijn loopbaan heeft hij ervaring opgedaan met een start-up in bouwmaterialen van plantenresten. Een eerdere poging om bouwmateriaal te maken van plantenresten slaagde in het verleden niet om het proces op gang te krijgen.

Wilfried gelooft in haalbaarheid en marktpotentie van een circulair bouwmateriaal. Daarom besloot hij in 2020 om het idee opnieuw uit te werken. De bouwwereld is nu, meer dan ooit, klaar voor een transitie naar duurzaam bouwen.

Het Team | Beyond Wood

Vanaf de zomer van 2020 versterkte hij het team van Beyond Wood met Bob van Riel (financieel adviseur), Chantal Oostvogels (strategisch marketing adviseur), Armand Lipperts (adviseur funding & legal) en Jan Naalden (proces engineer).

Voor alle teamleden van Beyond Wood is samen werken aan een duurzame wereld een belangrijk startpunt. In de bedrijfsstructuur is daarom gekozen voor een coöperatie. Samen werken aan het zelfde doel maakt een bedrijf sterker. Als team kunnen we onze missie om de aanjager en versneller in duurzame bouwprocessen te zijn waar maken. De natuur is hierbij onze leidende inspiratiebron.

Bij de officiële oprichting van de coöperatie heeft het team een populier geplant in de tuin van de founder. De populier staat symbool voor natuurlijk evenwicht, snelle groei, maar ook goed wortelen.

Oprichting Beyond Wood

Wil je op hoogte blijven van de stappen die Beyond Wood de komende periode zet, volg ons dan op LinkedIn.