Automatische concepten


Beyond Wood

Beyond Wood is een start-up productiebedrijf, dat is opgericht om laagwaardige reststromen van hout op te waarderen naar hoogwaardige bouwmaterialen en plaatmaterialen. In dit proces gaat het hout een natuurlijke, sterke binding aan met de mineralen.  Zo ontstaat een bouwmateriaal dat aan het eind van het gebruik om te zetten is naar plantenvoedingsstoffen. Zo hebben ze niet alleen een restwaarde, ze zijn werkelijk circulair. Beyond Wood gelooft dat niks uit de natuur verloren hoeft te gaan.

Gevelpaneel Beyond Wood

Reviving natural building together

Voor Beyond Wood is de natuur een bron van kennis. Deze kennis is de basis voor het produceren van hernieuwbare, duurzame bouwmaterialen. Hiervoor gebruiken wij natuur-zuivere reststromen van hout. Zo weten we zeker dat we onze natuurlijke hulpbronnen niet uit putten. Door de inzet van mineralen in het productieproces, dat afgeleid is van biochemische processen uit de natuur, versterken en verlengen wij de eigenschappen van kort-cyclisch hout. Dankzij dit proces behoudt ons plaatmateriaal de typerende, sterke eigenschappen van hout.

De plaatmaterialen passen naadloos in de meest gebruikte bouw- en constructieprocessen. Onze gevelplaten zijn geschikt voor gebruik in traditionele bouw, maar ook in prefab en houtskelet bouw. Ze zijn snel een eenvoudig te monteren én demonteren. De plaatmaterialen zijn hernieuwbaar, losmaakbaar en passen in circulair bouwproces.

Onze plaatmaterialen zijn onderdeel van een volledig natuurlijke kringloop.

Beyond Wood is voor kleine en grote investeerders. Vermeerderen door te delen.
Interesse?
Mail naar Wilfried@BeyondWood.nl